ONESEO.RO

John Mueller de la Google clarifică confuzia 404 și 410 pentru SEO

În lumea nebuloasă a optimizării pentru motoarele de căutare, fiecare detaliu contează. De aceea, clarificările aduse de John Mueller de la Google cu privire la confuzia dintre codurile de eroare 404 și 410 sunt extrem de importante.

Cuprins:

Ce sunt erorile 404 și 410 și cum afectează SEO-ul site-urilor web?

Ce sunt erorile 404 și 410 și cum afectează SEO-ul site-urilor web?

John Mueller de la Google a oferit clarificări cu privire la confuzia dintre erorile 404 și 410 și impactul acestora asupra optimizării pentru motoarele de căutare.

Erorile 404:

  • Erorile 404 sunt afișate atunci când o pagină web nu poate fi găsită.
  • Aceste erori pot afecta SEO-ul unui site web, deoarece paginile inexistente pot fi indexate de motoarele de căutare și pot duce la scăderea în clasament.

Erorile 410:

  • Erorile 410 indică faptul că o pagină web a fost ștearsă permanent și nu mai există.
  • În funcție de configurația serverului, eroarea 410 poate fi tratată diferit de către motoarele de căutare față de cea 404.
Erori 404Erori 410
Pagină inexistentăPagină ștearsă permanent
Afectează negativ SEO-ulPoate fi tratată diferit de motoarele de căutare

Diferența între erorile 404 și 410 explicată de John Mueller de la Google

John Mueller de la Google a clarificat diferența între erorile 404 și 410, pentru a ajuta specialiștii în SEO să înțeleagă mai bine cum afectează aceste erori indexarea site-urilor web. Iată ce trebuie să știi:

404 Not Found este un cod de eroare HTTP care indică faptul că pagina solicitată nu poate fi găsită pe server. Acest lucru se întâmplă atunci când o pagină a fost ștearsă, mutată sau url-ul a fost scris greșit. Principalele aspecte de reținut despre eroarea 404 sunt:

  • 404 este un cod de eroare temporar;
  • Google va continua să încerce să acceseze pagina pentru a o indexa;
  • Este important să oferi o pagină personalizată de eroare 404, pentru a îndruma utilizatorii către alte secțiuni ale site-ului.

410 Gone, pe de altă parte, este un cod de eroare care indică faptul că pagina solicitată nu mai există și nu va mai fi disponibilă. Principalele aspecte de reținut despre eroarea 410 sunt:

Daca ești interesat de servicii de optimizare SEO și ești din altă localitate ai o listă mai jos:

AspectDetaliu
Permanență410 este un cod de eroare permanent.
ReindexareGoogle nu va mai încerca să indexeze pagina după ce primește codul 410.
OpțiuniOferirea unui conținut relevant sau redirecționarea către o pagină similară sunt metode eficiente pentru a gestiona eroarea 410.

Recomandări de la John Mueller pentru gestionarea eficientă a erorilor 404 și 410

John Mueller, consultant senior la Google, a clarificat recent unele aspecte legate de gestionarea erorilor 404 și 410 pentru optimizarea motoarelor de căutare. Este important să înțelegem diferența dintre cele două erori pentru a putea aborda eficient situația.

Erorile 404 sunt afișate atunci când o pagină nu poate fi găsită pe server. Aceste erori sunt destul de comune și pot apărea din diverse motive, cum ar fi linkuri stricate sau pagini șterse. Este esențial să gestionăm aceste erori corect pentru a nu afecta experiența utilizatorilor și clasamentul paginilor noastre în motoarele de căutare.

Pe de altă parte, erorile 410 indică faptul că o pagină a fost ștearsă intenționat și nu mai este disponibilă. Este important să folosim codul de status 410 pentru a informa motoarele de căutare că o pagină nu mai există și să ne asigurăm că redirecționăm utilizatorii către alte resurse relevante.

Un alt aspect important subliniat de John Mueller este că, în cazul paginilor șterse sau modificate, este recomandat să ne asigurăm că linkurile către acestea sunt actualizate. Acest lucru va ajuta la menținerea integrității site-ului și la evitarea unor probleme legate de SEO și utilizabilitate. Folosirea unei hărți site actualizate și a unor practici de link building responsabile poate contribui la optimizarea eficientă a paginilor web.

Cum să utilizezi informațiile furnizate de John Mueller pentru îmbunătățirea vizibilității online a site-ului tău

Într-un recent articol publicat pe Search Engine Journal, John Mueller de la Google a clarificat confuzia legată de erorile 404 și 410 și modul în care acestea afectează optimizarea pentru motoarele de căutare. Acest lucru este extrem de util pentru proprietarii de site-uri care doresc să-și îmbunătățească vizibilitatea online.

Una dintre principalele concluzii ale lui Mueller a fost că nu există o diferență semnificativă între erorile 404 și 410 în ceea ce privește impactul lor asupra SEO. Cu toate acestea, este important să gestionați aceste erori corect pentru a menține un site web sănătos și bine indexat de către motoarele de căutare.

Un alt aspect important subliniat de Mueller este să nu blocați paginile care returnează erorile 404 sau 410 pentru a permite motoarelor de căutare să le indexeze corect. În plus, oferă informații valoroase despre modalitățile de detectare și remediere a acestor erori pentru a optimiza eficient site-ul dvs.

În concluzie, consultarea informațiilor oferite de John Mueller în aceste clarificări legate de erorile 404 și 410 poate fi deosebit de utilă pentru îmbunătățirea vizibilității online a site-ului dvs. Prin aplicarea corectă a acestor sfaturi, veți putea consolida poziția site-ului dvs. în rezultatele motoarelor de căutare și să vă asigurați că acesta rulează eficient pentru utilizatorii dumneavoastră.

Perspective și concluzii

În concluzie, clarificarea făcută de John Mueller de la Google privind confuzia dintre erorile 404 și 410 pentru SEO este un pas important în direcția corectă pentru optimizarea site-urilor. Cu aceste informații proaspete și precise, specialiștii în SEO pot ajusta strategiile lor pentru a obține rezultate mai bune în motoarele de căutare. Este important să fim mereu la curent cu ultimele actualizări din industrie pentru a ne asigura că suntem pe drumul corect către succesul online.

Noutăți optimizare SEO

Ne puteți contacta pe:
office@oneseo.ro
0728 - 390 - 955

Solicită ofertă