ONESEO.RO

Google sancționează furnizorii terți de comenzi și rezervări care acaparează listările GBP – Ce trebuie să știi

În ultimii ani, Google a început⁤ să pună un accent tot ‌mai⁤ mare pe experiența utilizatorului atunci‍ când vine vorba ‌de listările din rezultatele căutării. Unul dintre aspectele​ importante pe ‍care Google le ia în‌ considerare este acapararea listărilor de către furnizorii terți de comenzi și rezervări ‌(GBP – Google Booking ⁢Providers).​

Ce înseamnă, de fapt, acapararea listărilor? Ei bine, ‍atunci când un furnizor terț ‌de comenzi și rezervări își ⁤plasează ​propriul ‍formular de‌ rezervare pe o pagină web, acesta poate ⁤să împiedice ‍vizitatorii ⁢să ⁣vizualizeze opțiunile alternative. De exemplu, un restaurant⁢ care ‍folosește un serviciu de rezervări‍ online terț ar putea‌ să își⁢ afișeze propriul formular de rezervare pe pagina lor de Google My Business⁢ (GMB), astfel încât utilizatorii‍ să nu vadă alte opțiuni de rezervare.

Google a⁢ recunoscut această practică⁣ și a început să sancționeze furnizorii terți de​ comenzi‍ și rezervări care acaparează listările GBP. ‍Aceste sancțiuni includ scăderea poziției în rezultatele căutării sau, în unele cazuri, ⁣eliminarea completă ⁢din listările GMB.

Ce⁤ trebuie să⁣ știi despre aceste sancțiuni? Mai întâi de toate, este important să îți verifici pagina de GMB⁣ și ‍să te asiguri că nu încalci politicile Google. Dacă‍ folosești un furnizor ‍terț de comenzi și‍ rezervări,⁣ asigură-te că‌ afișezi și alte ‌opțiuni de rezervare pe pagina ta, ‍nu doar formularul terț. În plus, fii transparent în privința opțiunilor ​de rezervare​ disponibile ⁤și oferă utilizatorilor ⁣posibilitatea ‍de a alege în mod liber.

În final, respectarea politicilor Google și oferirea unei experiențe‍ corecte utilizatorilor sunt cele mai bune moduri de a evita sancțiunile și de a crește vizibilitatea și credibilitatea afacerii tale online.‌ Așadar, fii‌ atent la modalitățile prin care îți promovezi serviciile online ⁢și asigură-te​ că ‍respecți întotdeauna regulile impuse de Google.

Noutăți optimizare SEO

Ne puteți contacta pe:
office@oneseo.ro
0728 - 390 - 955

Solicită ofertă