ONESEO.RO

De la 5 iulie, Google nu va indexa site-urile care nu funcționează pe dispozitive mobile: Ce trebuie să știi


Ce pași pot fi urmați pentru a asigura ca un site să ​fie compatibil cu dispozitivele mobile?

De la 5 iulie, Google va implementa o schimbare semnificativă în ceea ce privește indexarea site-urilor web: nu va ‌mai ‍indexa site-urile care nu sunt ⁤optimizate pentru dispozitive ⁤mobile.‍ Această modificare va afecta în mod direct ‍clasamentul site-urilor ‍în rezultatele căutării,‌ deoarece Google acordă o importanță tot mai mare experienței utilizatorilor de pe⁢ dispozitive mobile.

De ce este⁤ important ca un site să fie optimizat pentru​ dispozitive​ mobile? Până⁣ acum, site-urile web optimizate pentru mobil au beneficiat deja de un avantaj ⁤în clasamentul motorului de căutare, deoarece Google a acordat‍ prioritate experienței​ utilizatorilor pe dispozitive mobile. Astăzi, ⁣majoritatea utilizatorilor accesează internetul de pe telefoane mobile sau tablete, ⁣motiv pentru ‍care⁣ o experiență fluidă și adaptată pe aceste dispozitive este crucială pentru retenția utilizatorilor.

Dacă ⁣site-ul tău nu este optimizat pentru dispozitive mobile, există riscul ⁢să pierzi​ vizitatori și, implicit, potențiali clienți. Mai mult decât atât, faptul că Google nu​ va indexa site-urile care nu ⁢sunt mobile-friendly va afecta în mod negativ vizibilitatea și traficul site-ului tău.

Ce poți face pentru a te asigura că site-ul ⁢tău este optimizat pentru dispozitive mobile? În primul rând, verifică dacă site-ul tău ‌este responsiv și ⁢se adaptează la ⁣diferite dimensiuni de ecran. De asemenea, ⁤asigură-te că toate elementele ‍site-ului ‌sunt interactive și funcționale pe dispozitive mobile, cum ar fi butoanele de navigare, formularul de contact sau meniul.

Daca ești interesat de servicii de optimizare SEO și ești din altă localitate ai o listă mai jos:

O altă recomandare importantă este să optimizezi viteza de încărcare ⁣a site-ului pentru dispozitive mobile. Utilizatorii mobile sunt obișnuiți cu accesul rapid la informații, motiv pentru⁢ care o încărcare rapidă a paginilor este esențială pentru retenția acestora.

În concluzie, este vital să-ți actualizezi site-ul web pentru a fi ⁢optimizat pentru‍ dispozitive mobile până la 5 iulie, dată​ la care Google nu va mai ‌indexa site-urile care nu sunt mobile-friendly. Acest‍ pas⁤ nu numai că îți va ⁢asigura vizibilitatea în rezultatele căutării, dar va crește și​ experiența utilizatorilor, ceea ⁣ce va ⁣avea un impact pozitiv asupra conversiilor și ⁢succesul afacerii tale. Nu lăsa ‌ca această schimbare să-ți afecteze ​site-ul – fii pregătit și​ profită de această oportunitate ‍pentru a crește prezența ta online.

Noutăți optimizare SEO

Ne puteți contacta pe:
office@oneseo.ro
0728 - 390 - 955

Solicită ofertă